Ofertă de Paste 2023 – Casa Humor – Bucovina

By / 21st January, 2023 / oferte speciale / Off
Descarca oferta PDF

Primăvara în Bucovina

By / 25th March, 2022 / noutati / 2 Comments

 

Primăvara este un anotimp mult așteptat de bucovineni. Este momentul când zăpada începe să se topească, iar flora și fauna se întorc. Păsările ciripesc, iar ghioceii răsar timid. Un alt lucru minunat este să privești cum oamenii își reiau îndeletnicirile gospodărești. Bucovinenii devin din ce în ce mai activi, iar satele și orașele prind culoare.

Nici activitățile pentru turiști nu rămân în hibernare. Mănăstirile din zonă așteaptă să le calci pragul, iar activitățile outdoor care ți-au lipsit toată iarnă sunt cea mai bună metodă de relaxare primăvara aceasta. Dacă ești amator de senzații tari, poți da o tură cu ATV-ul sau cu tiroliana, iar dacă vrei doar să te bucuri de natură, poți lua la pas un traseu de hiking din zonă. 

În cazul în care cauți un loc perfect pentru toată familia, poți merge în Parcul Ariniș. Aici te poți relaxa la piscină sau poți încerca diferite activități recreative.

Pentru cei pasionați de artă și istorie, muzeele, casele memoriale din împrejurimi și Cetatea de Scaun a Sucevei sunt obiectivele turistice de neratat primăvara aceasta.

Cum primăvara este anotimpul Paștelui, nu-l putem omite și îți spunem că este o perioadă foarte deosebită pentru a vizita Bucovina. Vei asista la tradiții și obiceiuri specifice zonei, precum încondeierea ouălor, și te vei delecta cu bucate alese. Este musai să încerci drobul sau friptura de miel, delicioasa pască cu branză ori cozonacii fragezi și aromați.

După o zi plină de activități și distracție, Casa Humor te primește cu brațele deschise într-un tărâm al confortului și al preparatelor cu gust autentic bucovinean. Iar pentru ca relaxarea să fie completă te invităm și la o sesiune de spa în incinta pensiunii. Garantăm că vei fi răsfățat și omenit cum se cuvine! Aici este locul numai bun pentru a-ți încărca bateriile pentru o nouă zi plină. 

Chiar dacă primăvara începe oficial în luna martie, de cele mai multe ori, căldura își face simțită prezența din plin abia în luna aprilie. Dacă alegi să ne vizitezi primăvara îți recomandăm să pui în bagaj și haine specifice anotimpului rece. Vremea este schimbătoare, iar temperaturile pot să fie ceva mai scăzute decât media normală a acestei perioade. 

 

Primăvara aceasta te așteptăm în Bucovina!

 

Ce poți vizita Crăciunul acesta în Bucovina?

By / 16th December, 2021 / noutati / No Comments

bucovina

 

Bucovina este tărâmul unde fiecare zi te poartă spre noi orizontori și experiențe unice. Fiecare moment petrecut aici te va face să-l trăiești la maxim, iar fiecare atracție vizitată te va face să îndrăgostești și mai tare de acest loc de poveste.

Astăzi ți-am pregătit o serie de activități și obiective turistice pe care trebuie să le experimentezi neapărat Crăciunul acesta.

 

Arta, istoria și tradiția sunt vedetele muzeelor din Bucovinei. Întreaga cultură a zonei este bogată, plină de tâlc și mister, astfel fiecare loc vizitat te va aduce mai aproape de cele mai importante momente din trecutul bucovinenilor. 

Recomandările noastre sunt:

 • Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina”, Gura Humorului;
 • Muzeul Satului Bucovinean, Suceava lânga Cetatea Sucevei;
 • Muzeul Arta Lemnului, Câmpulung Moldovenesc;
 • Cetatea de Scaun a Sucevei.

atv_ridePentru cei activi și pasionați de activități outdoor, zona Bucovinei este un adevărat paradis. Surprizele te așteaptă la tot pasul, așadar fii pregătit pentru zile pline de aventuri și voie bună.

Dacă nu știi ce activități să încerci, noi îți lăsăm aici câteva locuri numai bune pentru o doză zdravănă de adrenalină și distracție:

 • Parc de Agrement „Arinis”, Gura Humorului;
 • Pârtia „Șoimul” – turn de observare, sanius, schi;
 • Agrement Kiralida;
 • Tubing/Snow Tubing;
 • ATV – plimbări organizate și închirieri ATV;
 • Maverick Adventure – programe complete și personalizate pentru aventură în natură cu UTV și Buggies car;
 • ATV Bucovina – cele mai frumoase trasee;
 • Mocănița Hutulca, Moldovița;
 • Plimbări cu sania;

mănăstirea-voroneț

Foto:  Infoturism.ro

Spiritualitatea este un alt aspect important atunci când vorbim despre minunata Bucovină. În ținutul mănăstirilor vei descoperi unele dintre cele mai spectaculoase lăcașe de cult, care te vor transpune într-o lume ritualică și plină de mister. 

Pentru o experiență completă îți recomandăm un tur care cuprinde esența acestei culturi sacre, nemuritoare în Bucovina:

 • Voroneț – Humor – Moldovița – Sucevița – Putna – Bogdana – Dragomirna – Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

 

Ce spui? Ești pregătit pentru o aventură de neuitat în Bucovina?

Crăciunul tău magic la Casa Humor

By / 16th November, 2021 / noutati / No Comments

Casa Humor te invită și în acest an să petreci sărbătorile de iarnă la casa ta din Bucovina. Bucatele tradiționale alese, evenimente specifice Crăciunului și alte surprize așteaptă să vă răsfețe în acest sezon festiv.

Magia Crăciunului vă va întâmpina imediat ce ne călcați pragul. În data de 23 decembrie veți fi primiți cu dulce tradiţional, băutură aperitiv de casă și o cină de bun venit, ca-n Bucovina, pentru a intra în atmosfera desăvârșită a sărbătorilor. 

În ziua de ajun, pe 24 decembrie, am pregătit o experiență bucovineană completă. Micul dejun, prânzul și cina vor aduce gustul autentic bucovinean mai aproape de dumneavoastră. Cele trei mese vor conține preparate tradiționale, specifice Crăciunului, a căror savoare delicată vă vor transpune într-o atmosferă de vis. Spre seară, bucuria sărbătorilor va fi adusă de colindători și de însuși Moș Crăciun, care le va face o vizită oaspeților noștri mai mici.

Ziua de Crăciun va fi și ea îmbelșugată cu răsfățuri culinare și evenimente de seamă. Preparatele tradiționale vor fi din nou vedetele din farfurie, iar seara aduce încă o dată surprize. Ziua se va încheia cu o cină festivă de Crăciun, unde vă vom introduce în lumea datinilor de iarnă din zona Bucovinei. Cadrul de sărbătoare va fi acompaniat și de muzică live.

Crăciunul magic continuă și în data de 26 decembrie cu bunătăți savuroase și o seară magică. Ne vom aduna cu toții în jurul unui foc de tabără, la o masă și o petrecere câmpenească cu muzică de petrecere.

 

Vă așteptăm, așadar, să descoperiți surprizele gastronomice și să creați amintiri prețioase în timp ce vă bucurați de tradiții și relaxare într-o companie distinsă. 

Comunical de presa – Finalizare proiect Forestung

By / 20th October, 2021 / noutati / Off

Comunical de presa – Finalizare proiect Forestung

comunical de presa finalizare proiect Forestung

De ce Casa Humor?

By / 20th October, 2021 / noutati / No Comments

Un sejur la Casa Humor este o experiență minunată pe care oricine ar trebui să o adauge pe lista de dorințe. Aici veți găsi îmbinare perfectă dintre confort, relaxare, preparate delicioase și experiențe de neuitat.

Iată 5 motive pentru care trebuie să ne faci o vizită:

1. Peisaje unice

Frunze arămii de toamnă, munți impunători, raze timide de soare, poteci bătute de sute de aventurieri sau neatinse încă de picior de om. Nu este o lume de basm cea descrisă, ci doar priveliștea pe care o poți descoperi prin împrejurimile pensiunii. Unii călători merg până la capătul lumii pentru a vedea cele mai uimitoare peisaje, noi însă, vă invităm ceva mai aproape, în inimia Bucovinei pentru a adimira miracolele naturii.

2. Relaxare în piscina încălzită

După o zi lungă de călătorit sau vizitat obiective turistice, nimic nu se compară cu o sesiune reconfortantă de înot în piscina noastră încălzită, aflată în interior. Dacă în următoarea vacanță visați la un serviciu spa de înaltă calitate care să-ți transforme sejurul într-o experiență relaxantă, te așteptăm pe la noi.

3. Gustul autentic bucovinean

Mâncarea din Bucovina este inconfundabilă și de nerefuzat datorită savorilor unice cu care îți delectează papilele gustative. Pentru un sejur 100% bucovinean te așteptăm să guști preparate cu gust autentic precum: tochitură bucovineană, păstrăv cu mămăligă și usturoi, pârjoale moldovenești sau clătite cu brânză și smântână la cuptor.

4. Casa Țărănească

Ne mândrim cu tradițiile noastre și vrem să le împărtășim cu cât mai mulți dintre voi. Din acest motiv, am creat un loc care să ne întoarcă în timp, pe vremea bunicilor sau a străbunicilor, atunci când oamenii erau mai fericiți, aerul mai curat și bucatele mai sănătoase. Te invităm, astfel, să descoperi o mică parte a vieții rurale din Bucovina.

5. Echipă primitoare

Cei care ne trec pragul sunt primiți mereu în stilul specific din zona Bucovinei, mai precis cu căldură, voie bună și respect. Echipa noastră plină de viață, zâmbitoare și perfecționistă se va asigura ca voi să aveți un sejur fără cusur, unde bunăstarea să fie pe primul loc. Serviciile de calitate și profesioniștii se găsesc la noi!

 

Cum să petreci o zi în Gura Humorului

By / 9th September, 2021 / noutati / No Comments

Odată ajunși la noi, pe tărâmul Bucovinei, veți vrea cu siguranță să explorați micul oraș care ne găzduiește pensiunea. Pentru aceasta, ne-am gândit să facem un mic ghid, care să vă plimbe prin locurile speciale din zonă.

1. Mănăstirea Humorului

(credit foto: ro.wikivoyage.org)

Un loc deosebit, cu o încărcătură spirituală unică, care își așteptă vizitatorii cu brațele deschise mereu. Trebuie să vizitați, măcar o dată, acest monument arhitectural și religios, care vă va reîncărca cu energie atât fizică, cât și sufletească.

2. Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina

(credit foto: popasuldomnesc.ro)

Pentru că ne aflăm într-o zonă în care obiceiurile populare sunt încă păstrate și continuate cu același entuziasm, plăcere și respect, trebuie să punctăm și acest spațiu al culturii bucovinene. Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina adăpostește tradiția populară rurală din zonă, decăzută de-a lungul timpului pentru a face loc agitației din zonele urbane. Acest muzeu este locul care reînvie tradiția de la sat și o prezintă într-un mod cât mai autentic publicului interesat de rădăcinile bucovinenilor.
Pentru o doză de istorie și cultură populară recomandăm să-i faceți o vizită.

3. Rezervația paleontologică și geologică Piatra Pinului și Piatra Șoimului

(credit foto: visitingbucovina.ro)

Peisajele uimitoare au luat cu asalt zona Bucovinei, iar acestă rezervație nu se lasă mai prejos. Versantul impunător, acoperit cu stâncă se armonizează perfect cu partea împădurită, mai domoală și dau naștere unui superb tablou natural. Eliberați-vă mintea și lasați-vă uimiți de frumusețea naturii.

4. Complexul de Agrement Ariniș

(credit foto: www.roturism-info.ro)

Locația prefereată de întreaga familie indiferent de anotimp. Fie că sunteți în căutare de relaxare sau distracție, aici le veți putea îmbina pe ambele. Aveți de ales dintr-o multitudine de experiențe, care mai de care mai tentante. Doar aici puteți începe ziua relaxându-vă în piscină, iar seara să vă găsească adimirând natura în timp ce vă luați doza de adrenalină cu o plimbare cu atv-ul. 

Sperăm că micul nostru plan de activități v-a convins să ne faceți cât mai curând o vizită. Noi vă așteptăm la fel de ospitalieri și cu aceleași preparate naturale cu gust autentic bucovinean, ca întotdeauna.

Cămara cu gust dulce, autentic bucovinean

By / 22nd July, 2021 / noutati / No Comments

În cămara cu dulciuri de la Casa Humor găsești cele mai gustoase dulcețuri, siropuri și compoturi, precum cele făcute cu dragoste și pasiune de către bunicile noastre care foloseau cele mai naturale ingrediente cu putință. Aceleași rețete le respectăm și noi astăzi atunci când pregătim aceste bunătăți dulci și vă invităm să le descoperiți și voi, rând pe rând.

1. DulcețuriCele mai proaspete și aromate fructe sunt fierte împreună cu zahărul și alintate mai apoi în siropul rezultat în urma fierberii. Nimic nu se comapară cu savoarea acestor delicatese care pot fi savurate la micul dejun, la desert, ori doar ca un simplu răsfăț dulce. Noi preferăm să le savurăm în combinații de savori fine, alături de clătite sau papanași. Ca să fim sinceri, toate dulcețurile sunt favoritele noastre, deoarece toate sunt făcute cu drag și spor în bucătătria noastră. Credeți că am putea alege între cea de căpșuni,caise, vișine, afine, trandafir sau zmeură?

2. Sirop de bradProdusul miracol, cu proprietăți farmaceutice nu poate lipsi din această listă. Siropul de brad este și una dintre delicatesele răcoroase din timpul verii, căci poate fi savurat cu apă minerală și gheață. Notele dulci, delicate, aduc un adevărat răsfăț papilelor gustative.

3. Siropuri de fructeAlternativa perfectă la sucurile nu foarte sănătoase din comerț se găsește în cămara noastră. Siropurile naturale, 100% din fructe, ne îndulcesc zilele indiferent de anotimp. În timpul verii, combinațiile aromate și răcoroase dintre siropurile pline de savoare și gust cu apa rece ca gheața sunt vedetele de nerefuzat din meniu. Poți alege dintr-o gamă largă de siropuri, precum: trandafiri, căpșuni, vișine sau afine.

4. CompoturiNebănuite sunt gusturile compoturilor naturale. Pot fi mai dulci ori mai acrișoare, dar mereu aromate și pline de fructe. Ale noastre sunt făcute în casă, de aici savoarea inconfundabilă și parfumul intens. Te așteptăm cu un compot delicios și rece de vișine sau de prune, numai bun pentru zilele călduroase de vară.

După cum vedeți, cămara cu dulciuri a Casei Humor este un adevărat tărâm al produselor naturale, dulci și aromate. Servim doar gust autentic bucovinean și te invităm să te bucuri de tot ceea ce este mai bun și sănătos. Dulciurile copilăriei se găsesc la Casa Humor! 

Top 4 mâncăruri pe care le poți savura la Casa Humor

By / 29th June, 2021 / noutati / No Comments

Poate că bucătăria bucovineană nu este la fel de sofisticată precum cea franțuzească și nici nu este prea picantă sau complicată. Garantăm, însă, că preparatele din această zonă sunt gustoase, interesante și atrăgătoare. Suntem susținători ai mâncărurilor preparate în casă, cu ingrediente naturale, de cea mai bună calitate. 

Servim doar gust autentic bucovinean prin toate preparatele gătite cu migală în bucătăria proprie, după rețete moștenite de la bătrânii noștri. Pentru a sărbători creativitatea culinară nesfârșită a românilor și mai ales a bucovinenilor, vă prezentăm patru preparate pe care este absolut necesar să le încercați atunci când veți călca pragul restaurantului nostru. 

 

1. Ciorbă Bucovineană de sfeclăCiorbă de sfeclă BucovineanăO ciorbă bună place oricui, indiferent de vârstă. Dacă doriți să savurați un preparat sățios și ușor, în același timp, recomandăm această licoare care are ca ingredient de bază un deliciu energizant, sfecla roșie. Mai mult decât atât, secretul pentru aroma irezistibilă a ciorbei noastre este dat de ingredientele bio, nelipsite din vreun preparat. Credem că și gusturile pretențioase ale celor mici vor fi pe deplin satisfăcute, așadar știți care este alegerea perfectă pentru întreaga familie.

2. Tochitură BucovineanăTochitură BucovineanăUn preparat deloc complicat, obținut din ingrediente puține, dar cu o savoare greu de găsit altundeva. Este uimitor de delicioasă, iar pentru iubitorii de carne afumată sau bucate tradiționale, în general, va fi, cu siguranță, o mâncare de ținut minte. Ingredientele de proveniență locală dau tochiturii noastre savoarea inconfundabilă a unui preparat tradițional autentic. Gustul specific al acestui preparat este dat de carnea de porc, cârnăciorii afumați în afumătoarea de la deal, brânza de burduf de la stână și ochiurile. 

3. Pui cu smântână, hribi și mămăliguțăMâncărică de pui cu hribi si smântână BucovineanăCe este atât de special la acest preparat? Răspunsul este simplu: aroma, simplitatea și explozia de gusturi pe care o generează. Vă mai putem spune și că este unul dintre felurile principale preferate de noi, care nu va dezamăgi nici cel mai pretențios gurmand. Gustul mâncării tradiționale, realizată din ingrediente naturale, este irezistibil și îți recomandăm să-l încerci.

4. Clătite cu brânză și smântână la cuptorClătite cu brânză și smântână din BucovinaSă recunoaștem, toată lumea iubește clătitele, indiferent dacă sunt dulci sau sărate. Cele dulci sunt preferatele copiilor, știm bine asta, căci fiecare dintre noi am crescut cu acest desert. Dar pentru niște clătite cu brânza cremoasă și sos de smântână, care să-ți facă papilele gustative să tresară, te așteptăm pe la noi. Promitem că ingredientele sunt la fel de naturale precum cele folosite de bunicile noastre pe vremea când eram copii. Amintirile dulci ale copilăriei te așteaptă!

 

Acum că am ajuns la final, credem că putem fi cu toții de acord asupra unui lucru: mâncarea bucovineană este delicioasă! 

 

Masuri de preventie si siguranta impotriva raspandirii COVID–19

By / 29th May, 2020 / noutati / Off
reguli-covid